đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Vad Àr Blogipedia?

| | | | | LĂ€stid: 1 minuter (1348 tecken)

I dag lanserar Ted Valentin en ny sajt. Men den hÀr gÄngen gÄr nÀtentreprenören ifrÄn sitt beprövade kartkoncept. Uppföljaren till Wifikartan, Cafékartan, Kyrkokartan och de andra Àr istÀllet Blogipedia.

Tanken med Blogipedia Ă€r att snabbt hitta omdömen om en person, ett varumĂ€rke eller en produkt. Med hjĂ€lp av Google Blog Search söker Blogipedia igenom bloggvĂ€rlden i jakt pĂ„ meningar av typen “Ted Valentin Ă€r killen bakom kĂ€nda sajter som sushikartan.”

Den som sen söker pÄ Ted Valentins namn, eller nÄgon annans, i Blogipedia fÄr upp en lista med omdömen om söktermen. Blogipedia blir alltsÄ en genvÀg för alla som tycker om att ego-googla.

Registrerade anvÀndare kan dessutom hjÀlpa till att kategorisera omdömena, som fakta, positivt, negativt eller neutralt.

Varför har du byggt Blogipedia?

– Grundutförandet av sajten byggde jag faktiskt för att det var kul att se vad folk skrev om mig. Jag har byggt den för att det Ă€r kul helt enkelt, och utan nĂ„gon analys. Bygg först, tĂ€nk efter sedan Ă€r nog min devis. Förhoppningsvis Ă€r den lite nytĂ€nkande och kreativ.

Kategoriseringen sker manuellt, kommer anvÀndarna att hjÀlpa till?

– Jag hoppas det, för att det Ă€r kul helt enkelt.

Du lanserar en bloggwidget ocksÄ. Ska man anvÀnda den pÄ sin egen blogg för att visa vad andra skriver om en?

– Exakt. PĂ„ min blogg kommer jag ha en widget som visar vad andra bloggare skriver om mig. Vill man kan man lĂ„ta den bara visa positiva kommentarer.

Vad har du för förhoppningar pÄ Blogipedia?

– Det kan gĂ„ hur som helst. Antingen bara ett kul hobbyprojekt eller nĂ„got större. Vilket fĂ„r anvĂ€ndarna och framtiden utvisa.